– Ikke press deg selv for å bli fort ferdig

Enkelte ganger finner vi oss selv i å sitte fast i gamle og kjente spor. Kommer vi oss løs?

– Ikke press deg selv for å bli fort ferdig
Marcus O.J Dahl
Marcus O.J Dahl
Systemutvikler

Publisert 26. sep. 2018 kl. 13:08

Lurer du på noe som er omtalt i denne artikkelen?

Ask Marcus

Har du noen gang sittet med et prosjekt mye lenger enn du forventet og ikke lenger har nok inspirasjon til å fortsette?

Jeg har i alle fall opplevd å føle meg utbrent, sliten og rett og slett lei et uferdig prosjekt. Vanligvis tenker man at den beste løsningen er å dytte seg selv gjennom det uansett, men dette er slettest ikke riktig.

Å finne på noe nytt er vanskelig

Når du føler deg utmattet, samme hva grunnen er så er løsningen nærmest alltid å finne på noe nytt. Når det gjelder en inspirasjonslås kan det være vanskelig å rive seg løs fra en gammel vane.

En gammel vane er vond å vende er det noe som heter, men hvordan skal man egentlig gjøre dette?

Sett av tid til deg selv

Hvis du er som meg vil du nok synes det er vanskelig å begynne med noe nytt, men du har ofte flere ting gående samtidig. Når jeg selv bruker lange dager på et prosjekt jeg har holdt på med i flere uker, hvis ikke flere måneder, er det sannsynlig at jeg sitter med en inspirasjonslås.

Det beste å gjøre i dette tilfellet for min del er å jobbe med en av prosjektene jeg ikke har brukt så mye tid på, men som jeg synes er morsomt.

Det kan også lønne seg å prøve noe nytt, for eksempel hvis du driver med webutvikling kan det være lurt å sette av litt tid til å lage et aldri så lite prosjekt i C# eller Python. Bryn deg på noe du ikke er erfaren på! Lag et program som sorterer eposten din etter viktighetsgrad, eller et program som automatisk forteller deg hva værmeldingen er klokken 09.00 hver dag. På motsatt side kan du prøve å lage et lite webprosjekt som spiller stein, saks og papir med deg.

Det handler om å holde hjernen aktiv med varierende innslag. Ikke tenk at du er dårlig fordi du ikke holder på med det éne prosjektet du føler at du må jobbe på. Føl deg heller bra fordi du lærer noe nytt og bryter med ditt vanlige hverdagsmønster. Når du igjen begynner å jobbe med prosjektet du holdt på med vil du kanskje føle deg mer inspirert. Kanskje vil du også ta i bruk noe av det du nettopp lærte i prosjektet ditt?

Hos oss ser vi at det å sette av litt tid hver dag til noe eget er veldig, veldig lurt. Det øker arbeidsinnsatsen og skarper sinn.

Lek deg inspirert!