Dropin hos øyelegen på omlag ti minutter

Vi utviklet en plugin som integrerer bestilling av dropin-timer i Waitwhile mot nettsidene til en nytenkende øyelegeklinikk.

Dropin hos øyelegen på omlag ti minutter
Bjørn Wahl
Bjørn Wahl
Daglig leder + designer

Publisert 21. nov. 2018 kl. 14:23

Lurer du på noe som er omtalt i denne artikkelen?

Ask Bjørn

Ved å tenke litt annerledes på tradisjonelle metoder kan man oppnå en bærekraftig og mer attraktiv modell for salg av timebaserte tjenester.

Akkurat dette satset bedriften Øyelegedropin på ved å benytte seg av det innovative systemet for timebestilling, Waitwhile.

Daglig leder i Øyelegedropin, Rolf Sørlie, profilbilde
Rolf Sørlie

I selskap med øyelegene ser vi blant annet at startups som Cutters Frisør og Dr. dropin også benytter seg av den samme løsningen.

Daglig leder, Rolf Sørlie, i Øyelegedropin er klar på hvorfor de valgte Waitwhile i sin løsning:

Fordelen er at vi har full brukerstyring med integrasjonen fra Everyday. Vi kan selv redigere alt etter behov, og endringene skjer umiddelbart.

Fleksibelt utgangspunkt

Oppdraget var å lage en fleksibel løsning som lar pasienten sette seg i kø umiddelbart eller ha muligheten til å velge et ledig tidspunkt som passer senere. Det skulle også være mulig å se hvor lang ventetid det var på dropin i real-time.

Programmeringsspråket er PHP, og publiseringsløsningen vi bruker er Craft CMS.

Det åpnet opp for at vi kunne bruke REST API-et til Waitwhile, noe som igjen betyr at vi kan kommunisere direkte med systemet fra nettsiden.

Å vise antatt ventetid i real-time var mulig ved å hente ut et 64 bit-tall som representerer et Unix-tidsstempel i millisekunder. Tidsstempelet blir konvertert av nettsiden til å oppgi antall minutter pasienten må regne med å vente før han / hun får time. I tillegg kombinerte vi dette med åpningstidene til øyeklinikken.

Logikken bak integrasjonen skulle også kunne endres av øyelegene uten at ytterligere arbeid ble utført fra vår side.

En umiddelbar suksess

Som følge av utviklingen har Øyelegedropin samme system for kunder referert fra optiker og de som ønsker time uten referanse. Det sparer tid, og forvirring i en ellers hektisk arbeidshverdag.

Et system som er modulært utviklet for å belaste brukeren minst mulig og en plugin som er tilgjengelig for alle som bruker Craft CMS.

Vurderer du å starte egen bedrift med timebestilling?

Last ned integrasjonen vi utviklet for øyelegene gratis:

  1. På Github
  2. I Craft CMS (Plugin Store)

Systemet tar også høyde for åpningstidene, og gjør det enkelt for pasienten å bestille time selv om klinikken er stengt.

Det er noe Øyelegedropin har fått bekreftet av kundene sine.

– Vi får tilbakemeldinger på at det er veldig enkelt og oversiktlig, også for optikere som henviser pasienter til oss via bestillingsskjemaet, forteller Sørlie.