Fra Oxfordshire til Norge

Joshua Parillon (17) er én av de mest talentfulle unge utviklerene vi har møtt – Nå har han skrevet arbeidskontrakt tre år frem i tid.

Fra Oxfordshire til Norge
Bjørn Wahl
Bjørn Wahl
Daglig leder + designer

Publisert 07. mai 2019 kl. 14:39

Lurer du på noe som er omtalt i denne artikkelen?

Ask Bjørn

I jakten på unge talenter ble engelskmannen tilbudt å fly til Norge i forbindelse med prosjektutvikling av en ny digital tjeneste in-house hos Everyday. Dette er god praksis for å evaluere en idé og for å få innsikt i de største utfordringene knyttet til realisering.

I én uke utviklet vi prosessmodeller, prototyper og gjennomførte brukerundersøkelser i samarbeid med «Josh» som vi fra nå av kaller han.

«Bare 17 år gammel?!»

Det kom like overraskende på artikkelforfatteren som det kanskje gjorde for deg som leser dette, men det tok ikke lang tid å venne seg til tanken:

Josh har nemlig en dyp forståelse for kompleks struktur og kjenner teknologiens rammer bedre enn mange tunge utviklere vi tidligere har snakket med.

Det er nettopp unge utviklere som gjerne er de mest nytenkende i bransjen, og derfor sendte vi en invitasjon til Josh etter å ha lagt merke til porteføljen og prosjektene hans fra vår tjeneste gmodstore.com, der han har registrert en profil.

– Jeg ble ganske overrasket da Everyday inviterte meg til Norge for å ta del i produktutvikling. Ikke minst så jeg frem til å møte teamet, forteller Josh.

Nybegynner i 2015

Det er imponerende hvor mye man kan lære på få år, spesielt hvis man setter av nok tid til å bli god. I Parillon sitt tilfelle kom utviklingen tilfeldigvis til å bli hans store hobby i tillegg til nylig jobb.

– Jeg startet min karriere tilbake for fire år siden, sammen med noen venner. Da satt vi opp servere for spillet Garry's Mod, og jeg måtte lære meg grunnleggende programmering for å få ting til å fungere.

Videre har han jobbet med flere personer i utviklingssamfunnet rundt gmodstore.com, til han nå nylig har inngått en arbeidsavtale med Everyday.

– Det blir spennende å være en del av prosessen, og ikke minst ser jeg frem til å se at Everyday vokser som bedrift. Det nye produktet vi har begynt å utvikle blir bra, og jeg kan ikke vente til første beta-periode!

Det nye produktet?

Ett av våre sentrale mål dette året er å utvide porteføljen innen spillmarkedet, men på nåværende tidspunkt velger vi å begrense hvor mye publisitet vi gir utviklingen av vårt nye prosjekt.

Vi kan nevne at dette er kombinert produktutvikling og forbedring av våre allerede eksisterende tjenester, og at vi helt garantert holder dere oppdatert på utviklingen senere i prosessen.

På vegne av alle her på kontoret ønsker vi Josh hjertelig velkommen som en del av Everyday-teamet!